8 راه درمان بی حوصلگی چیست؟
___________________________________________________________________________________________________________________________________
بی حوصلگی (Boredom) چیست؟
مقدمه
برای اینکه بدانیم درمان بی حوصلگی چگونه است؟ ابتدا بهتر است ببینیم بی حوصلگی چیست؟
بی حوصلگی علامتی است که به شما نشان می دهد در حال انجام کاری هستید که از آن لذت نمی برید.بی حوصلگی اغلب شامل این حس میشود که کارهایتان بی فایده است و چالشی برایتان ندارد.اگر احساس کنید به انجام کاری مجبور شده اید که هدف یا معنایی ندارد بیشتراحتمال دارد هیجاناتی منفی را نسبت به آن کار تجربه کنید.وقتی حوصله ندارید ممکن است تمرکزتان را از دست بدهید و به آنچه پیرامون تان رخ میدهد بی علاقه باشید در این حالت ممکن است احساس خلسه – خستگی یا تحریک پذیری به شما دست دهد.در این مقاله ما 8 راه درمان بی حوصلگی را به شما خواهیم گفت.
موارد زیر می توانند دلایل بی حوصلگی باشند:
- استراحت با تغذیه ی ناکافی
- فقدان فعالیت ذهنی
- فقدان کنترل بر فعالیتهای روزانه و نداشتن هرگونه برنامه
نبود علایق یا سرگرمی های متفاوت
- فقدان درک زمان
- ترس از اشتباه کردن
- انجام کارهای کسل کننده
- احساس ناتوانی در انجام کارهای جدید
- افسردگی و اضطراب
- بیکاری
8 راه درمان بی حوصلگی
راه های زیادی برای درمان بی حوصلگی وجود دارد در ادامه به 8 راه درمان بی حوصلگی اشاره می کنیم:
1.ابتدا به خودتان یادآور شوید که چرا در حال انجام این کار هستید.
مانند همه ی هیجانات بی حوصلگی مربوط به افکاری میشود که در لحظه در ذهنتان هستند. نسبت به کاری که در حال انجامش هستید چه حسی دارید؟ایجاد یادآورهای ساده برای انجام وظایف روزانه مانند یادداشت های روی یخچال میتواند کمک تان کند تا دیدی وسیع نسبت به احساس فعلی تان پیدا کنید معمولا متوجه خواهید شد که نه محتوای کار حاضر، بلکه بی برنامگی علت اصلی بی حوصلگی شماست.
2.چیزهای جدیدی را امتحان کنید
انجام کارهای جدید نه تنها به شما کمک میکند تا بی حوصلگی را درمان کنید که به کسب مهارت و دانش جدیدی که منجر میشود در درازمدت بی حوصلگی شما را تسکین می بخشد بنابراین میتوانید به تعویض شغل با یادگیری تجارب جدید برای کاهش بی حوصلگی خود فکر کنید و بی حوصلگی را درمان کنید.
3.به کارتان تنوع دهید.
برای درمان بی حوصلگی فعالیتها را به بخشهای کوچک تر تقسیم کنید و در زمانهای خاصی برای مانع یا پاداش برنامه ریزی کنید،همچنین میتوانید زمان آزادتان را با فعالیتهای جدیدی پر کنید تا احساس تنوع و کاهش کسالت داشته باشید
4.یک زبان جدید فرابگیرید
اگر احساس بی حوصلگی میکنید پس حتما زمان خالی دارید. چه کاری بهتر از صرف کردن این زمان بر فراگیری یک زبان جدید؟ تا بی حوصلگی را هم درمان کنید
هیچ چیزی رضایت بخش تر از این نیست که بتوانید با یک فرد خارجی گفتگو کنید .این یادگیری درهای شناخت تفاوت ها و تشابهات فرهنگی را باز میکند و نیز دوستانی جدید برایتان فراهم میسازد.
5.اینقدر به حال خود غبطه نخورید
حوصله ام سر رفته. این عادلانه نیست چرا اینقدر حوصله ام سر میره؟
چقدر این افکار مفید هستند؟بهتر نیست آنها را کنار بگذارید و برای بهبود این وضع کاری کنید؟
6.حرکت کنید
فعالیت جسمی به تولید اندروفین منجر میشود و درتعامل با گیرنده های مغزی به ایجاد احساسات مثبت می انجامد. احساس بی حوصلگی نمی تواند همزمان با احساسات مثبت وجود داشته باشد. بنابراین این یک راه برای کاهش رخوت است. رقصیدن با آهنگ مورد علاقه یا فعالیت هایی از این دست میتواند در درمان بی حوصلگی مفید باشد.
7.تنفس آگاهانه را تمرین کنید
اگر فکر نکنید، احساس بی حوصلگی نمی کنید و اگر در لحظه ی حال حاضر باشید از دست حس رخوت رهایی پیدا می کنید تنفس آگاهانه سطح استرس شما را پایین می آورد و ذهنتان را به اینجا و اکنون باز می گرداند.
8.وظایف خود را انتخاب کنید
همه ی ما کارهایی برای انجام دادن داریم این کارها ممکن است زمان بر و یکنواخت و کسل کننده باشند، اما نیاز به انجام شدن دارند. به جای مقاومت در برابر این تجارب و رفتن به حالت قربانی (من بیچاره هستم) گزینه متفاوتی را انتخاب کنید . کاری که باید انجام شود را انتخاب کنید و با عزمی راسخ روی آن وقت بگذارید.
پیشگیری از بی حوصلگی
از شرایطی که معمولا در آن بی حوصله میشوید یادداشت بردارید.
کارهای روزمره را با اضافه کردن عناصر منحصر به فرد به آنها جذاب کنید.
کارها را زمان بندی کنید تا ببینید چقدر سریع قادر به انجامش هستید.
فعالیت های تکراری چندگانه را ترکیب کنید تا با هم انجام شوند.
از فعالیت هایی که در زمان رخوت میتواند حالتان را بهتر کند فهرستی تهیه کنید ودرزمان نیاز به آن رجوع کنید.
زمان هایی را خارج از خانه بگذرانید.
____________________________________________________________________________________________________________________________________
پیوندداخلی:
- پیشگیری از بی حوصلگی
- علائم و علل بی حوصلگی (اگر مقالهای در این زمینه دارید)
- مدیریت زمان مؤثر (مقالهای که به روشهای مدیریت زمان میپردازد)
- فواید ورزش برای روح و روان (مقالهای که به تأثیرات ورزش بر روحیه و کاهش استرس میپردازد)
- تنفس آگاهانه (مقالهای درباره تکنیکهای تنفس و کاهش استرس)
یک پاسخ
0mloih